Fiberteknik

 

VARFÖR FIBERTEKNIK

Idag har i stort sett alla fastigheter en telefonanslutning via kopparkabel. Detta kopparnät var avsett för telefonsamtal och har under senare år anpassats för att klara fler tjänster.

De flesta som använder Internet idag har en uppkopplingshastighet på mellan 0,2 och 6 M-bit per sekund. Det fungerar hjälpligt för de flesta idag, men belastningarna ökar hela tiden och kopparnätet blir bara äldre.

Allt efter som tiden går ökar kraven på överföringshastighet. Internettjänsterna kommer att kräva allt större nätkapacitet och framtidens system utvecklas utan hänsyn till låga överförings-hastigheter.

Med en fiberoptisk kommunikation ökas hastigheten till 100 M-bit per sekund, vilket är standard i de stora systemen. Via denna fiber kan du också ringa med IP-telefoni och se på TV utan antenn eller parabol. Fiberanslutning är snart lika viktigt som El-anslutning är 

Alla fastighetsägare i Fisketorp-Skaveröds område har nu möjligheten att bli delägare och anslutna till fibernätet.

Man kan välja mellan att bara bli tekniskt ansluten för framtida inkopplingar. eller dra nytta av den nya tekniken uppkopplad direkt via ett flertjänstavtal med Telia. Läs mer om detta under fliken "tjänster".


Tänk på att vid driftstörningar av fiberanslutningen, ALLTID kontakta Telia tel 90200!